Tycker du om friluftsliv, natur och camping? Då kan en vildmarkscamping i Dalarna vara något för dig i sommar. Att ge sig ut och campa är en relativt fri aktivitet som du kan anpassa till dina preferenser och behov. Det är dock viktigt att förbereda sig ordentligt innan campingen. Om du har specifika behov är det extra viktigt, till exempel vad gäller sömnen. sov gott med en tempurkudde och glöm inte liggunderlaget! Ifall du är i behov av en viss sorts kost är även detta viktigt att ta med i planeringen. Här får du fler tips om hur du kan tänka när du ska campa.

Att tänka på när du campar i Dalarna

Att campa i Dalarnas vildmarker fungerar ungefär på samma sätt som om du campar på andra ställen i Sverige. Vad som kan vara bra att ha i åtanke är dock att djurlivet där kan se annorlunda ut än i de södra delarna av landet. Du läste kanske om vargen som hittades i Blekinge? Blekingevargen kom från Dalarna, och i landskapet finns även björnar. Om du träffar på dessa djur är det viktigt att veta hur du ska agera. Genom att sjunga eller prata för dig själv kan du till exempel hålla vargarna borta. Om du väljer att campa på en campinganläggning måste du givetvis fundera på vilken du ska välja utifrån aspekter så som läge och hur mycket det kostar. Du måste också planera om du ska sova i tält eller hyra en husbil/husvagn. Väljer du att bo i tält bör det vara av god kvalitet, så inte regn och fukt tränger in så lätt. Andra saker som kan vara bra att planera innan du åker iväg är din klädsel. Om du ska vistas ute i naturen mycket bör du införskaffa slitstarka samt vind- och regntäta kläder.

Dalarna – ett fint landskap att campa i

Att campa är en populär aktivitet, i synnerhet för dig som tycker om natur och friluftsliv. Genom att välja Dalarna som campingdestination kommer du också i kontakt med vildmarkslivet och det tillhörande djurlivet. Kom ihåg att ta reda på hur du ska göra om du stöter exempelvis en varg eller en björn i skogen. Vidare bör du planera din camping i form av tält eller husvagn, mat och klädsel med mera. Det kan också vara en god idé att ta reda på mer om ditt destinationsmål för att få ut det mesta möjliga av campingen. Dalarna är exempelvis känt för sin vackra och typiskt svenska natur med skogar och fjäll. Här finns också gott om kultur i form av museer, eller varför inte besöka Dalhalla eller Carl Larssons gamla mytomspunna hem? Genom att planera din campingsemester noga kan du få ut mycket av både Dalarnas vackra och härliga vildmarksliv och deras övriga kultur- och turistattraktioner som finns i landskapet. Kika in på visitdalarna.se om du vill ha fler tips på saker att göra där.