Dalarna är en härlig trakt att semestra i. På vintern finns stora möjligheter till skidåkning både på längden och utför. På sommaren går det att besöka flera sevärda turistattraktioner och dessutom erbjuder Dalarna många fina badsjöar.

Bo i fritidshus i Dalarna

Att ha en egen stuga i Dalarna gör att du har möjlighet att åka dit när det passar dig. En av fördelarna med Dalarna är att det ligger med bra avstånd från flera av Sveriges största städer. Har du tur kanske det inte tar mer än tre till fyra timmar med bil från din ordinarie bostad. Innan du köper ett eget fritidshus bör du fundera på om du vill ha en topprenoverad stuga eller en som har renoveringsbehov.

Stugorna som behöver renoveras är billigare men kostar å andra sidan tid och pengar att rusta upp. Om du gillar att fixa och dona går det att spara pengar på att renovera stugan själv. Hos Rörfokus kan du hitta byggvaror till bra priser. Sök på duschväggar svart så kommer du till utbudet av duschväggar med svarta detaljer. En duschvägg är en bra idé om utrymmet är begränsat i badrummet, något som är vanligt i många fritidshus.

Roliga aktiviteter på vintern i Dalarna

Vintern i Dalarna handlar i stor utsträckning om snö. I Sälenfjällen i norra delen av Dalarna finns ett stort utbud av skidbackar men även i södra delen av Dalarna går det att åka utför. Romme är en populär skidort som ligger strax utanför Borlänge. Orsa Grönklitt är en populär ort för längdskidåkare tack vare sina fina skidspår. För den riktigt spänstiga motionären är Vasaloppet en riktig utmaning att ta sig an. Loppet går från Sälen till Mora och är hela nio mil långt.

Saker att göra i Dalarna på sommaren

För den som tycker om att besöka sevärda platser är Falu koppargruva värd ett besök. Det finns också många fina naturreservat och vackra kyrkor i Dalatrakten. Carl Larsson-gården och Zornmuseet passar perfekt för den kulturintresserade. Även den som gillar fysisk aktivitet har mycket att göra i Dalarna på sommaren. Vandring och cykling går att utföra i hela Dalarna, liksom löpning och simning i någon av de många sjöar som finns.

Om du har ett eget fritidshus i Dalarna finns det förstås också en hel del att göra hemma vid stugan. Under sommaren är det härligt att fixa på tomten. På vintern är det skönt att ta en promenad eller skidtur och avsluta med en avkopplande stund i bastun.