Om du letar efter nästa stora äventyr att ta med familjen eller vännerna på behöver du inte leta mycket längre. Den vackra naturen i Dalarna väntar på dig. Dalarna brukar beskrivas som väldigt rikt på kontraster och sevärdheter. Här får du inte bara en vacker natur, utan kan också njuta av en rad sevärdheter, vandringsleder och festivaler på vägen. I takt med att vi i samhället blir mer och mer intresserade av träning och hälsa är camping och vandring något som fler ägnar sig åt. allt fler campar vid dalälven, men det finns en rad andra alternativ också.

Res billigt och upplev naturen

Om du bestämmer dig för att campa i Dalarna är det ett hett tips att ta sikte på Rossen. Detta är en av Sveriges renaste sjöar och under sommarmånaderna är det så kristallklart vatten att man på många ställen ser botten även vid de djupare partierna. Självklart finns det flera platser för camping här. För att ta vara på den vackra sjön till fullo har man byggt de flesta campingplatserna och vandrarhemmen med fantastiska sjötomter som gör att alla kan känna lyxen av närheten till vattnet. Det finns stugor att hyra, likväl som platser för att slå upp sitt eget tält. Om du reser på en budget är detta det perfekta alternativet för dig. Det behöver nämligen inte alls bli dyrt om du är ute i god tid med att boka en plats för dig och ditt resesällskap.

Little girl and brothers are camping in a tent in a sunny forest. Kids aged 5 and 9 are smiling happiliy sitting inside of blue tent. Sunny summer day. Slightly soft.

Som sagt finns det väldigt mycket att välja på när det kommer till platser att campa på i Dalarna. Man kan ta sig ändå upp till Tandådalen och uppleva en magisk fjällvärld nära Sälen. Under sommaren får du här fantastiska, ljusa kvällar som bara upplevs på dessa breddgrader. Här kan du hyra cyklar och ta dig ut på en långtur eller njuta av alla de vandringsleder som är anpassade för hela familjen. Det finns även lokala aktiviteter som minigolf, bad, fiske och mycket annat – alltså något för alla! Om du verkligen vill göra det mesta av din campingsemester är det viktigt med förberedelser. Att vara förberedd gör att du fortfarande kan improvisera på plats och göra det som du och ditt sällskap känner för men ändå veta alternativen som finns tillgängliga. Skaffa en bra och tydlig karta över campingplatser i Dalarna så har du kommit en bra bit på vägen.