Ibland kan det bli så att man av olika anledningar inte kan bo hemma. Det kan vara skador på bostaden som gör att det inte går, man kan ha bråkat med sin partner eller så har någon olycka skett. Det kan också vara så att man bli uppsagd på grund av att hyresvärden måste ha sin bostad själv. Om man då inte har något besittningsskydd blir man ofta tvungen att flytta. Hur gör man i Dalarna om man plötsligt inte har någonstans att bo?

När det finns radon

Precis som på många andra ställen kan det förekomma radon i bostaden. Om man gör en radonmätning via radea.se kan man snabbt se om det finns radon, och i hur höga halter. Ibland är halten alltför hög för att man ska kunna bo kvar i bostaden och då kan man behöva flytta ganska hastigt. Att hitta en ny bostad i Dalarna med kort varsel är inte alltid så lätt.

Hotell i Dalarna

I Dalarna finns det relativt gott om hotell att bo på och det är en fördel. Nackdelen med hotell är att utrymmet inte är så stort och att ta med sig egna möbler är inte möjligt. Det kan också bli jobbigt att bo där om man har barn eller husdjur. Om det ter sig så illa att man blir utan sin bostad på vintern kan hotellen också vara fullbokade med resenärer som vill njuta av naturen, skidbackar och annat.

När det gäller hotellen i Dalarna kan också standarden variera en hel del, liksom priserna för ett rum. Även det kan vara en nackdel. Många gånger kan man också behöva byta rum på grund av bokningar och annat som skett innan man flyttat in.

Att bo på vandrarhem

I Dalarna finns det också en hel del vandrarhem och även de kan fungera som reservbostad ett tag. Ofta får man dock anpassa sig till att bo i sovsal med andra personer och där är husdjur sällan välkomna.

Bo i husvagn i Dalarna

En av de kanske bästa lösningarna om man blir av med sin bostad och inte kan bo hos familj eller vänner är att man bor i en husvagn. I Dalarna finns det flera fina campingplatser som är anslutna till svensk camping och där finns det både el, toalett och mycket annat man kan använda året runt. I husvagnen kan det vara lite ont om plats men är det sommar kan man sätta upp ett förtält och genast blir det mer utrymme. I husvagnen kan man också ha med sina husdjur och dessutom finns det möjlighet att laga mat och ha värme även om det blir strömavbrott så länge man har gasol.