I Dalarna och vid sjön Siljan behöver du aldrig ha tråkigt. Evenemang och olika aktiviteter finns det massor att välja mellan. Här har du alltid nära till skog och natur vilket betyder att utomhusaktiviteter är mycket populärt. Du hittar flera vandringsleder, både korta och långa. Du kan välja att vandra på egen hand tillsammans med en vandringskarta som även visar vilka sevärdheter du kommer att stöta på efter vägen. Vill du ha en vandringsguide med på turen finns det organiserade turer som passar alla. Om du tycker om hästar kan du uppleva Siljansbygden från hästryggen. Flera alternativ finns såsom turridning med övernattning och bågskytte från hästryggen.

1200px-swedentallbergviewPå skidor i Siljansbygden

Vill du utmana dig själv och starta i Vasaloppet? Kanske föredrar du och familjen istället någon av de fem skidanläsggningarna för utförsåkning. Här trivs både barn och vuxna och åker du inte skidor finns härlig pulkbackar. Sommartid kan du upptäcka Siljansbygden med cykel. Den fantastiska naturen och de trevliga vägarna samt cykellederna bjuder på härliga turer för hela familjen. Vill du ställa upp i ett cykellopp? Motionsloppet Siljan Runt lockar tusentals cyklister till start årligen. Det finns tre olika färdvägar av olika längd att välja mellan. Efter alla kroppsliga aktiviteter kanske du vill unna dig en spabehandling eller varför inte njuta av bastubad på en bastuflotte?

Kurser och barnaktiviteter

Var passar det väl inte bättre att gå en kurs i kurbitsmålning än i Dalarna? Siljansbygden är ett utmärkt ställe att delta i olika kurser. Den vackra omgivningen inbjuder till att i lugn och ro lära sig något nytt. Konstnärer har alltid sökt sig till bygden och funnit inspiration. Här hittar du både längre och kortare kurser i bland annat keramik, bokbinderi, pappersmarmorering och silversmide. Även för barnen hittar du massor av aktiviteter förutom skidåkning och cykling. Omåttligt populärt är Orsa rovdjurspark, Tomteland och Leksands sommarland. Förutom detta anordnas hela året olika evenemang, bland annat finns det möjlighet för barnen att få måla sina egna dalahästar.